Geef voeding de kans die het verdient. Ervaar wat volwaardige voeding met je gezondheid en je vitaliteit doet

Ik wil je leren goed voor jezelf te zorgen, zodat jouw leven weer bruist van energie!

Wie ben ik?

Mijn naam is Marianne van der Linden ( 1971). Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en heb in dit mooie vak ongeveer 20 jaar gewerkt. Mijn interesse in voeding en leefstijl is eigenlijk ontstaan toen mijn kinderen ouder werden. Ik wilde ze graag gezonde maaltijden voorschotelen en ik heb daarom sinds een jaar of 7  pakjes en zakjes uit mijn keuken verwijderd. Ik ben meer groente op het menu gaan zetten en bladerde door allerlei kookboeken  om zo gezond mogelijk te koken en te leven.

Maar wat is nu eigenlijk gezond? In deze huidige tijd zijn er zoveel adviezen en experts. Ik ben mijzelf uiteindelijk gaan verdiepen in de wereld van orthomoleculaire voeding en leefstijl. In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas kunnen we niet alleen met voeding, voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Naast volwaardige voeding is het soms nodig om (tijdelijk) suppletie te nemen.

Door mezelf steeds meer te gaan verdiepen in wat goede voeding doet, werd mijn interesse zodanig gewekt, dat ik de stap heb genomen om opleidingen te gaan volgen om meer kennis op te doen.

Ik heb de opleiding tot Integraal Leefstijlcoach en  Medische basiskennis gevolgd. Verder ben ik sinds eind 2020 Orthomoleculair Adviseur en volg ik via de SOHF allerlei Orthomoleculaire opleidingen. Zodat ik nog meer parate kennis  heb.

In deze tijden wordt er zoveel onderzocht zodat  het lijkt wat vandaag nieuw is aan inzichten, morgen al weer oud is.

Via de leefstijlopleiding kwam ik er ook achter dat niet alleen voeding belangrijk is, maar ook bewegen, ontspannen, zingeving, slapen en stressregulatie. Kortom lichaam en geest in balans krijgen. Je kunt je lichaam niet los van je hoofd zien. Zo is er is steeds meer duidelijk dat onze darmen ons tweede brein zijn.

Je kent het vast wel, dat je ergens geen goed gevoel bij hebt, zo’n onderbuik gevoel. Negen van de tien keer klopt dit. Je krijgt er vaak ook letterlijk buikpijn van.

Tijdens de leefstijlopleiding ben ik met bovenstaande aspecten persoonlijk aan de slag gegaan, zodat ik ook heb ervaren wat al deze pijlers met je doen. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik eigenlijk jarenlang goed voor anderen heb gezorgd en niet goed genoeg voor mezelf. Ik vond het belangrijk dat het goed ging met mijn gezin, dat ik een goede werknemer moest zijn en een leuke vriendin. Maar wat ik echt wilde, wat mijn passie echt was dat was ik in de loop van de jaren kwijt geraakt.

Ik kwam er achter dat het mijn passie is om mijn kennis voor leefstijl te delen. En mensen te leren hun lichaam te voeden in plaats van te vullen. Nu is het zover!  Ik ben er klaar voor om jou te helpen om aan je gezondheid te werken, te ervaren wat voeding, bewegen, goed voor jezelf zorgen met je doet. Zodat je weer de energie hebt om de dag door te komen, ‘s morgens uitgerust je bed uit te stappen, zin hebt in de dag en  je gemakkelijk na een drukke dag nog even dat blokje om kunt doen.