Werkzaam als BATC therapeut wil zeggen dat ik vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes werk. Ik werk vanuit een holistische visie. Ik kijk dus niet alleen naar je klacht maar ook naar wat er aan ten grondslag ligt, zodat je je klacht bij de bron aanpakt. 

Waar deze 5 natuurgeneeskundige principes voor staan? Ik leg het je graag uit. 

Logo BATC

Energie

Alles om ons heen en in ons bestaat uit energie. Deze energie vormt de basis van leven. Zonder een juiste energie in het lichaam kan er geen goede balans zowel lichamelijk als geestelijk ontstaan in het lichaam. Dit houdt in dat te weinig energie het zelf herstellend genezingsproces van het lichaam niet ondersteunt.

Lichaam en geest geven in een goede balans met elkaar energie. Vaak gaat daar in de huidige omgeving  iets mis, waardoor er een disbalans ontstaat. Denk hierbij aan stress, te weinig slaap of beweging, ongezonde voeding. Door naar deze pijlers samen met client in balans te brengen, laat ik mijn cliënten ervaren wat hun energie geeft en wat hun energie kost.

 

Samen met mijn cliënt ga ik op zoek naar herstel van de juiste energie balans.  Dit is de eerste voorwaarde voor het inzetten van de andere natuurgeneeskundige principes.

Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht komt tot stand in de hersenen. Hier ontstaan in de zenuwcellen prikkels die via het zenuwstelsel naar het lichaam gaan. Er is ook andersom een communicatielijn van je lichaam naar je hersenen. Het is van groot belang dat deze overdracht goed functioneert. Een voorbeeld: hou je je hand op een te hete kachel, dan is het belangrijk dat de pijnprikkel binnen komt en je je hand op tijd wegtrekt. Heden ten dage ervaren we enorm veel prikkels van buitenaf en herkennen we nog wel de signalen van ons eigen lichaam? Mijn werkwijze is erop gericht om mensen weer leren te ervaren wat ze nodig hebben om een goede prikkeloverdracht te creëren. Vaak onder invloed van onze huidige leefstijl waarin veel stress wordt ervaren staat de prikkeloverdracht onder druk. Hierdoor ontstaat er onbalans in bijvoorbeeld je stressniveau of beloningssystemen, slapen, stemming enzovoorts

Door dit systeem inzichtelijk te maken voor mijn cliënt leer ik hen de regie weer in handen te nemen.

Drainage

Het is van belang dat ons lichaam in staat is om afvalstoffen op te ruimen. Dit voorkomt schade aan cellen, weefsels en organen.

Een teveel aan afvalstoffen in ons lichaam kan ontstaan door stress, in aanraking komen met belastende stoffen zoals pesticiden, kwik, metalen of bewerkte voeding. Ook is het van belang om voldoende schoon water te drinken zodat afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. De grote afvalcentrale in ons lichaam de lever heeft veel stoffen nodig om het lichaam goed te kunnen ontgiften.

Natuurlijk is het hier ook van belang om de geestelijk ballast die wordt ervaren op een juiste manier te verwerken. Leren luisteren naar wat je lichaam te zeggen heeft, tijd nemen voor ontspanning, mindfullnes, bewegen, allemaal tools om samen met mijn client in te zetten.

Zo wordt er aan een lichamelijke en geestelijke balans gewerkt.

Marianne 25.01 (53)

Voeding

Het lichaam is een mooi radarwerk wat tot in de kleinste cellen gevoed mag worden met energie, zuurstof en water. Hierdoor gaan lichaam en geest optimaal functioneren. Hierbij is het belang om de juiste voorwaarden te creëren, zodat voeding ook op de goede manier wordt opgenomen. Zo worden je stofwisseling, hormonen, darmen, enzovoorts het beste gevoed, wat resultaat heeft op je energie niveau, stemming en algehele gezondheid. Vanuit de orthomoleculaire leer ga ik met mijn cliënten aan de slag op het gebied van voeding.

Levenskunst

Alle voorgaande principes werken mee aan een goede gezondheid en welbevinden. Daarnaast is bewustzijn over je belemmerende denk -en gedragspatronen van belang om een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid te ervaren en bewerkstelligen.  Door het doorbreken of los laten van bepaalde patronen in gedrag of denken ontstaat er ruimte in het hoofd en lijf. Hierdoor kunnen klachten, zoals hoofdpijn, spierspanning, darmklachten, die zijn ontstaan door het in stand houden van dit gedrag of deze gedachten verbeteren